Jalgade pikendamine Türgis

Säärte pikendamiseks Türgis kulub 2-3 kuud (tavaliselt 1 mm päevas, nt 6 cm võtab 2 kuud ja 7 cm 70 päeva), sõltuvalt pikenduse ulatusest.

Jalgade pikendamise hind Türgis

Jalgade pikendamisoperatsiooni keskmine maksumus Türgis on 22 000 eurot. Sõltuvalt teie vajadustest võib hind varieeruda 15 000 eurost kuni 9000 euroni. Kõik sõltub soovitud pikkusest, sest see mõjutab ravi kestust. Hind sisaldab operatsioonieelset testi, narkoosi, tõlki, haiglas viibimist, ravimeid, taksot ja 5-tärni hotelli.

Jalgade pikendamisoperatsioon Türgis22000 €

Mis on jala pikendamisoperatsioon?

Jala pikendamine saavutatakse, kasutades keha võimet taastada uut luud ja neid ümbritsevaid ja toetavaid pehmeid kudesid, sidemeid, veresooni ja närve. Protsess algab operatsiooniga, mida nimetatakse osteotoomia, mille käigus ortopeediline kirurg lõikab pikendatavat luud. Seejärel stabiliseeritakse jäse (tavaliselt jala üla- või alajäseme), kasutades erinevaid väliseid ja/või sisemisi fikseerimisvahendeid või raame.

Järgneb kaks taastumisfaasi.

Esimeses ehk distraktsioonifaasis tõmmatakse ära lõigatud luu väga järk-järgult laiali, mis soodustab distraktsioonosteogeneesi ehk uue luu kasvu osteotoomia piirkonnas. Uue luukoe kasvamine saavutatakse distraktsiooni või laiendamise teel, tavaliselt neli korda päevas, veerand millimeetri (¼ mm) võrra iga korrigeerimise korral, kokku ühe millimeetri (1 mm) võrra päevas.

Kui luu otsade vaheline ruum avaneb, jätkab keha uue koe tootmist selles ruumis, kuni luu on saavutanud soovitud pikkuse. Võimalike deformatsioonide, näiteks traumast või kaasasündinud kõrvalekalletest tingitud luukonna väärarengute korrigeerimiseks on võimalik kasutada lisastrateegiaid. Selle etapi alguses kõnnivad patsiendid liikuvuse säilitamiseks karkude abil.

Ülaltoodud röntgenpiltidel on kujutatud reieluu osteotoomia, mis teostati perkutaanse lähenemise teel. Jala pikkuse optimeerimiseks saavutati järkjärguline pikenemine (8 cm) sisemise pikendusnaagliga. Pange tähele varajast uue luu moodustumist lõhega.

Teises ravietapis luu konsolideerub ja paraneb. Patsient koormab järk-järgult kahjustatud jäseme ja hakkab kõndima ilma abivahenditeta.

Progresseeruv pikendusprotsess võib toimuda välise fiksaatori või sisemise pikendusnaagli abil.

Väline fiksaator on raami, mis on ehitatud jäseme välisküljele ja ühendatud luudega tihvtide (vardad), kruvide ja traatidega. Välise fiksaatori reguleerimise abil saab lühikest või väärasendis jalga järk-järgult pikendada ja sirgendada.

Sisemine pikendusnael on teleskoopiline intramedullaarne nael või varras, mis sisestatakse luu keskkesta õõnsusse. Kaugjuhtimisseadme abil pööratakse naelamagnetit, pikendades järk-järgult teleskoopnaela ja luud. Selle meetodi puhul sirutatakse luu operatsiooni ajal, kui sisemine pikendusnaagel sisestatakse, ja pikendamine toimub seejärel järk-järgult järgmiste nädalate jooksul.

Osteotoomia ja enamiku kinnitusvahendite paigaldamine võib toimuda epiduraalanesteesias – sama tüüpi anesteesia, mida paljud naised saavad sünnituse ajal -, nii et nad saavad soovi korral operatsiooni ajal ärkvel olla. Keskmine haiglas viibimise aeg on kaks päeva. Operatsioon ei hõlma suuri sisselõike ega luusiirdamisi.

Lugege ka meie faili Türkiye ilukirurgia kohta.

Üldiselt ei ole patsiendid, kes ei kogenud operatsiooni ajal valu, teatanud operatsiooniga või taastumisega seotud märkimisväärsetest valudest.

Enamikul patsientidest on jala pikkuse ebavõrdsus, mis tuleneb kaasasündinud defektist, lapsepõlves saadud kasvuplaadi vigastusest või luumurru kehvast paranemisest, mille puhul luud paranevad deformeerunud asendis, või mitteühendumisest, mille puhul luud ei parane üldse. Siiski võib jäsemete pikendamist kasutada ka käe deformatsiooni korrigeerimiseks. Seda protseduuri on kasutatud ka käte ja jalgade pikendamiseks inimestel, kellel on erakordselt lühike kasv, näiteks kääbus või varajane puberteet.

Teine patsientide rühm, kes võivad saada kasu jäseme pikendamiseks kasutatavatest tehnikatest, on need, kelle jäseme amputatsiooni oht on luukoe puudumise, infektsiooni, trauma või kasvaja tõttu. Niinimetatud bifokaalse jäseme päästmise protseduuri puhul tehakse sisselõige kahjustatud koha vastas asuvasse luu otsa.

Kui see piirkond tõmmatakse järk-järgult laiali, viiakse lõhega piirnevad luuotsad kokku. Nagu muude jäseme pikendamisprotseduuride puhul, tekib osteotoomia kohas asuvasse piirkonda uus luu; piirkond, kus luu puudus, ühineb ja paraneb nagu iga muu luumurru puhul. Isegi sellistes olukordades on meil sageli võimalik vältida välist fiksaatorit ja kasutada luutranspordi naela.

Üldiselt on jäsemete pikendamisoperatsioonidel suur edukuse määr (umbes 95%). Armistumine on üldiselt minimaalne, kuna enamiku protseduuride puhul on vaja teha vaid väikseid sisselõikeid. Ehkki naastude ja liigese jäigastumisega võivad tekkida väiksemad probleemid, on jäseme pikendamisoperatsiooni tõsised tüsistused haruldased.

95%-line edukuse määr

Üldiselt on jalgade pikendamisoperatsioonide edukuse määr kõrge (umbes 95%). Armid on üldiselt minimaalsed, kuna enamiku protseduuride puhul on vaja teha vaid väikseid sisselõikeid. Kuigi väiksemaid probleeme võib esineda seoses tihvtide ja liigese jäigastumisega, on jäseme pikendamisoperatsiooni tõsised tüsistused haruldased. Need, mis tekivad, esinevad tavaliselt patsientidel, keda juba peetakse kõrge riskiga patsientideks, näiteks patsientidel, keda raua päästmise eesmärgil ravitakse.

Taastumine ja taastusravi

Jala pikendamisoperatsiooni järgne taastumisaeg on patsienditi erinev, kusjuures konsolideerimisfaas kestab mõnikord märkimisväärselt kaua – eriti täiskasvanutel. Üldjuhul paranevad lapsed poole kiiremini kui täiskasvanud patsiendid. Näiteks kui soovitud eesmärk on 1½ cm uus luukasv, kannab laps fikseerimisaparaati kolm kuud. Täiskasvanute puhul võtab luu paranemine küll kauem aega, kuid sisemise pikendusnaagli kasutamine muudab protsessi lihtsamaks, kuna välist fiksaatorit ei ole vaja kanda.

Kogu taastumisperioodi jooksul mängib füsioteraapia olulist rolli patsiendi liigeste painduvuse ja lihasjõu säilitamisel. Patsientidele soovitatakse järgida toitvat dieeti ja võtta kaltsiumipreparaate. Luude paranemise kiirendamiseks soovitatakse järkjärgulist koormust ning patsiendid võtavad toidulisandeid, näiteks D3-vitamiini ja kaltsiumi, et kiirendada luude paranemist.

Sobivus jala pikendamisoperatsiooniks

Jalapikkuse erinevuse ravi peaks algama põhjaliku hindamisega ortopeedilise kirurgi poolt, kellel on kogemused selle protseduuri läbiviimisel. Patsiendid võivad üllatusega teada saada, et see, mida nad pidasid näiteks jala pikkuse erinevuseks, on tegelikult hoopis teine meditsiiniline probleem, näiteks skolioos (ebatavaline kõverus lülisambas) või puusade deformatsioon. Või on neil vale ettekujutus oma jäsemete ebavõrdse pikkuse kohta. Hospital for Special Surgery ortopeedilised kirurgid jäsemete pikendamise osakonnas saavad iga diagnoosi täpseks hindamiseks ja kinnitamiseks spetsiaalse röntgenülesvõtte.

Kui erinevus on tõeline, isegi kui see ei ole trauma tulemus, võib see asümmeetria põhjustada selja-, põlve- ja pahkluude valu. Kui luumurd ei ole korralikult paranenud, võib tekkida osteoartriit. Mõnel juhul on patsient elanud aastaid koos jäsemete pikkuse asümmeetriaga, ilma et tal oleks olnud mingeid probleeme, ja siis tekivad tal keskeas vaevavad sümptomid.

“Lisaks jäsemete pikendamiseks vajalike füüsiliste kriteeriumide täitmisele on oluline, et patsient oleks väga motiveeritud,” selgitab dr Rozbruch. Patsiendid mängivad oma hoolduses aktiivset rolli, pikendades tegelikult oma luid kaugreguleerimise kaudu, osaledes füsioteraapias ja kohtudes oma arstiga isiklikult või virtuaalselt iga kahe või kolme nädala tagant kogu paranemisprotsessi jooksul.

Jalgade pikendamisoperatsiooni saab ohutult ja tõhusalt läbi viia nii lastel kui ka täiskasvanutel, sealhulgas 20-, 30-, 40-, 50- ja isegi 60-aastastel. Lastel on ortopeediline kirurg eriti hoolikas, et vältida kasvuplaadi vigastamist, ning osteogenees normaalse kasvu ja distraktsiooni kaudu jätkub taastumise ajal.

Mõnel juhul, näiteks kaasasündinud lühikese reieluuga lastel, võib olla soovitatav ravida probleemi kahes etapis. Sellisel juhul suureneb lapse kõrvalekaldumine protsentuaalselt tema kasvades; näiteks 5 cm kõrvalekaldumine patsiendi esimesel läbivaatusel võib eeldatavalt jõuda viie või kuue aasta jooksul 7 cm kõrvalekaldumiseni. Allpool kujutatud patsiendi puhul korrigeeris dr Rozbruch 5 cm pikkuse kõrvalekalde esimese protseduuri käigus; kui ülejäänud kõrvalekalded muutuvad suuremaks, on tõenäoliselt vaja teha veel üks protseduur.

Ülaltoodud pildil on näha reieluu järkjärguline 5 cm pikendamine, mis saavutati seadme abil Allpool olevad pildid on tehtud seitse kuud hiljem.

Kuna seda tüüpi deformatsioon võib olla kuni 15 cm, on üldiselt eelistatav jagada see kaheks või enamaks operatsiooniks.

Tulevikku vaadates

Dr Rozbruchi sõnul on jalapikendusoperatsioon “alles lapsekingades”.

Selle operatsiooni suhtumine on dramaatiliselt muutunud … ja huvi selle valdkonna vastu kasvab kiiresti, kusjuures tulemas on palju paljutõotavaid arenguid, sealhulgas uued seadmed, mis soodustavad kiiremat taastumist.

Hiljutiste edusammude hulka kuulub ametliku tervishoiuasutuse poolt heakskiidetud täielikult implanteeritav sisemine luutranspordiseade, mida saab kasutada luudefektide rekonstrueerimiseks ilma välise fikseerimise vajaduseta.

Lisaks sellele võivad jalapikendusprotseduuride käigus toimuvad nähtused, nagu närvide taastumine ja uue veresoonkonna areng, tulevikus mõjutada paljusid ortopeedilisi ja muid meditsiinilisi haigusi.

Kliiniku nõuanded

Ühe seansiga ei ole võimalik 15 cm võrra pikendada. Maksimaalselt 7 cm esimesel aastal ja veel 7 cm järgmisel aastal. Kuid ideaalne on planeerida 5 cm pikendamist. Patsient saab pärast esimest operatsiooni fiksaatorid ja peab nende fiksaatorite eemaldamist ootama keskmiselt 70 päeva.

Türgis ei ole vaja 70 päeva viibida. Pärast operatsiooni võite naasta oma kodumaale ja 70 päeva pärast tagasi Türgisse tulla.

Kui soovite individuaalset hinnapakkumist jala pikendamise operatsiooni kohta Türgis, võtke meiega julgelt ühendust.

Kasutage TASUTA hindamist!

Soovi korral ja
ilma teiepoolse kohustuseta.

Konsultatsioon 100% tasuta. Me analüüsime teie olukorda, teie vajadusi ja ootusi. Ja me hindame eelarvet, mis on vajalik : lend + hotell + takso + ravi.

Teil säilib alati täielik kontroll protsessi üle. Täielik meelerahu.


‍👩‍⚕ TASUTA PAKKUMINE ➡️