Tüvirakuteraapia Türkiye linnas

tüvirakuteraapia 1
Kirjutas William

Kõik, mida pead teadma tüvirakuteraapiast Türkiye linnas! Mis on keskmine hind Istanbulis? Meie nõuanded edukaks tüvirakuteraapiaks Türkiye linnas.

ParimKliinik.com teavitab teid tüvirakuteraapiast Türgis ja aitab teil operatsiooni broneerida kvalifitseeritudkirurgid. Vaata sisu on esitatud ainult informatiivsel eesmärgil ega ole mõeldud asendama tervishoiutöötaja nõuandeid.

Kui palju maksab tüvirakkude siirdamine Türgis?

Türgi Istanbulis on tüvirakuteraapia keskmine maksumus 5500 eurot. Sõltuvalt vajadustest võib hind varieeruda 2000 eurost kuni 20 000 euroni.

MenetlusHind Türgi
Artriidi tüvirakud5500 €
Tüvirakud põlvedele2000 €
Nabanööri tüvirakud5500 €
Parkinsoni tõve tüvirakud6500 €
Vähi tüvirakud5000 €
Silmahaiguste tüvirakud5500 €
Tüvirakud juuste siirdamiseks2400 €
Neuroloogiliste haiguste tüvirakud6800 €
Tüvirakud kõhuhaiguste raviks4900 €
Tüvirakud kopsuhaiguste puhul8300 €
Sugurakud paljunemiseks3500 €
Autoimmuunhaiguste tüvirakud7200 €

Kas olete kunagi kuulnud tüvirakkudest? Need on väga erilised rakud, mida leidub meie veres või nahas. Neid võib leida ka luuüdist või nabanöörist. Neid on väga palju ka embrüonaalses staadiumis. Ja kui neid rakke on viimastel aastatel nii palju uuritud, siis sellepärast, et neilon supervõime.

Neil on võime muutuda selleks, milliseks iganes nad tahavad. Nad jagunevad ja paljunevad. Kuid nad on ka võimelised muunduma mis tahes tüüpi rakkudeks vastavalt keha vajadustele. Muutuda näiteks lihasrakkudeks, naharakkudeks või neuroniteks.

Selle võimega võivad nad aidata parandada ja asendada kahjustatud või vananevaid rakke meie kehas. Kujutage ette meditsiinilist potentsiaali!

Tüvirakuteraapia on jõudsalt arenemas. Ja see on alles algus. Käimas on arvukad uuringud. Lähitulevikus võivad Istanbuli haiglad ja kliinikud ravida vähki või Alzheimeri tõbe. Igal juhul peitub selles tüvirakuteraapias lootus ja Türgi on selles valdkonnas innovatsiooni esirinnas.

Millistele haigustele on need rakuravi meetodid juba praegu kasulikud? Ja millistele haigustele võib lähitulevikus kasu olla?

Lugege ka meie faili Türkiye tervisekontrollide kohta.

Silmahaiguste tüvirakuteraapia Türgis

Nagu näete, on tüvirakkudel võime parandada. Seega on rakuteraapia ideaalne kõigi degeneratiivsete haiguste puhul. Eriti kehtib see teatud silmahaiguste puhul, nagu :

  • vanusega seotud makulaarne degeneratsioon (AMD) ;
  • diabeetiline retinopaatia
  • glaukoom ;
  • ja sarvkesta pimedus.

Need haigused mõjutavad paljusid inimesi kogu maailmas. Ja need põhjustavad progresseeruvat nägemise kaotust.

AMD ja diabeetiline retinopaatia: võrkkesta taastamine tüvirakkude abil

AMD ja diabeetiline retinopaatia kahjustavad mõlemad võrkkesta, silma tagakülge katvat membraani.

AMD puhul degenereeruvad pärast 50. eluaastat järk-järgult makula, silma keskosa, rakud. Diabeetiline retinopaatia seevastu kahjustab võrkkesta väikeseid veresooni, mis on nõrgenenudliigse suhkru tõttuveres.

Mõlema haiguse puhul uurivad teadlased võimalust siirdada võrkkesta rakke, mis on toodetud tüvirakkudest, et asendada defektsed rakud.

Teine paljutõotav võimalus on tüvirakkude poolt eritatud kasvufaktorite süstimine. Jah, lisaks kõigile oma võimetele eraldavad need “emarakud” ka oma “väetist”: kasvufaktorit. See väetis kaitseb ja stimuleerib allesjäänud võrkkesta rakke. Nii et nad saavad lõpuks ise terveneda..

Türgi haiglates on käimas kliinilised uuringud, et hinnata nende lähenemisviiside ohutust ja tõhusust AMD või diabeetilise retinopaatiaga patsientidel. Esimesed tulemused on julgustavad. Kuid nende ravimeetodite pikaajaline kasu vajab veel kinnitust.

Glaukoom: tüvirakkude ravi ennetamiseks ja ravimiseks

Glaukoomi iseloomustab nägemisnärvi degeneratsioon, mis on sageli tingitud liigsest rõhust silmas. Ka siin võivad tüvirakud saada silmaarstide liitlaseks haiguse progresseerumise peatamisel.

Idee seisneb tüvirakkude siirdamises silma. Eesmärgiks on kaks eesmärki:

  • Vähendada silmarõhku, aidates taastada trabekulumi;

Trabeculum on mingi käsnjas kude, mis reguleerib silmasisest rõhku. Selline tüvirakute ravi võib seega takistada nägemisnärvi degeneratsiooni.

  • Kaitsta ja stimuleerida kahjustatud nägemisnärvi regenereerimist.

Teatud tüvirakkudel on neuroprotektiivsed omadused, mis võivad säilitada nägemisnärvi rakke. Lisades sellele kasvufaktori süstimise, on lootus võimalik.

Tegelikult on tulemused loomadel väga paljutõotavad. Kuid nende lähenemisviiside valideerimiseks on veel vaja inimkatsetusi.

Sarvkesta pimedus: esimesed õnnestumised tüvirakkude rekonstrueerimisel

Sarvkest on silma eesosas asuv läbipaistev aken, mis on hea nägemise jaoks hädavajalik. Paljud haigused võivad põhjustada selle läbipaistmatuks muutumist, mis viib pimedaks jäämiseni. Sarvkesta siirdamine on praegu ainus võimalus.

Kuid teadlased uurivad veel ühte võimalust: selge sarvkesta taastamist tüvirakkude abil.

Uuritakse kahte võimalust:

  • Esimene võimalus on koguda tüvirakke patsiendi sarvkesta servast, kasvatada neid laboratooriumis ja seejärel taasimplanteerida need, et taastada funktsionaalne sarvkesta;
  • Teine võimalus on naha või luuüdi rakkude ümberprogrammeerimine “superrakudeks”, mis on võimelised sarvkesta taastama.

Väga hea uudis on see, et see näib toimivat. Esimesed patsiendid on tänu sarvkesta tüvirakkude siirdamisele kliiniliste katsete raames oma nägemise taastanud. Kuid see ei ole veel rutiinne ravi.

Türgis, nagu ka mujal, on spetsialistid esirinnas, et pakkuda neid uuendusi oma rahvusvahelistele patsientidele. Hoidke end kursis kõigi selle valdkonna edusammudega.

Kui valite Türgi oma silmade tüvirakkude raviks, saate kasu igakülgsest hooldusest, alates operatsioonist kuni haiglaravi, sealhulgas anesteesiast ja operatsioonijärgsest hooldusest. Kõik see toimub ülispetsialistlikus, kuid sõbralikus keskkonnas.

Tüvirakuteraapia Türgis: lootus neuroloogiliste haiguste puhul

Neuroloogilised haigused mõjutavad miljoneid inimesi kogu maailmas.
Alzheimeri tõbi, Parkinsoni tõbi, insult… need haigused ajavad hirmu meie südamesse. Lisaks nende kohutavatele sümptomitele on neil veel üks ühine asi. Kõigi nende põhjuseks on närvirakkude degeneratsioon või hävimine ajus või seljaajus.

Kahjuks ei ole praegu olemas ravi kaotatud neuronite taastamiseks. Olemasolevad ravimeetodid keskenduvad sümptomite leevendamisele ja haiguse progresseerumise aeglustamisele.

Seetõttu pakub tüvirakuteraapia tohutut lootust.
Tüvirakkudel on võime lõpmatult paljuneda ja spetsialiseeruda mis tahes tüüpi rakkudeks kehas, sealhulgas neuroniteks. Idee onkasutada neid rakke hävinud neuronite asendamiseks ja kahjustatud närvikontuuride taastamiseks.

Parkinsoni tõbi: tüvirakud dopamiinergiliste neuronite päästmiseks

Parkinsoni tõbi on krooniline neurodegeneratiivne haigus, mis mõjutab aju. Teatud neuronid, eelkõige need, mis toodavad dopamiini, kaovad järk-järgult.

Lisaks sellele, et dopamiin on “õnnehormoon”, on see väga oluline ka liikumise ja mälu kontrollimisel. Selle puudulikkus põhjustab invaliidistavaid motoorseid sümptomeid, nagu värisemine või jäikus. Kuid see võib põhjustada ka unehäireid, valu, depressiooni ja isegi dementsust.

Teadlased püüavad siirdada “täiesti uusi” dopamiinergilisi neuroneid, mis on saadud tüvirakkudest, või süstida nende kuulsaid kasvufaktoreid, et kaitsta allesjäänud neuroneid.

Esimesed kliinilised katsed on käimas. Nii et ärge loobuge lootusest!

Alzheimeri tõbi: tüvirakud, lootus mälu jaoks

Nagu Parkinsoni tõbi, on ka Alzheimeri tõbi neurodegeneratiivne haigus. See põhjustab aju progresseeruvat ja pöördumatut halvenemist.

Tüvirakuteraapia annab aga lootust tulevasteks lahendusteks. Idee on kasutada neuroniteks diferentseeruda suutvaid tüvirakke, et asendada haiguse poolt hävitatud närvirakud. Nii taastuksid kahjustatud ajuahelad.

On veel palju probleeme, mis tuleb lahendada, näiteks rakkude allika valik ja manustamisviis. Sellegipoolest pakub rakuteraapia miljonitele Alzheimeri tõvega patsientidele kogu maailmas tohutut lootust. Kui praegu käimasolevad teadusuuringud on edukad, võib see muuta võimalikuks selle kohutava haiguse, mis on praegu ravimatu, peatamise või isegi tagasipööramise.

Amüotroofiline lateraalskleroos (ALS)

Amüotroofiline lateraalskleroos (ALS), mida tuntakse ka Charcot’ tõve nime all, on neurodegeneratiivne haigus, mis ründab konkreetselt liikumisnärvisüsteemi neuroneid. Need neuronid vastutavad mitte ainult meie tahtlike liigutuste eest, vaid ka neelamise ja hingamise eest. Nende järkjärguline kadumine põhjustab lihashalvatust, mis võib lõppeda surmaga.

Teadlased töötavad selle kallal, et siirdada uusi, nendest tüvirakkudest saadud motoorseid neuroneid või süstida tüvirakke, mis on võimelised eraldama säilinud neuronite kaitsemolekule. Käimas on väga paljutõotavad kliinilised uuringud, mille eesmärk on anda uus elu ALS-i poolt kahjustatud närvipiiridele.

Insult ja ajukahjustus

Insuldid ja ajukahjustused, olgu need põhjustatud traumadest, kasvajatest või neurodegeneratiivsetest haigustest, võivad põhjustada ajus pöördumatuid kahjustusi.

Hävinud neuronid ei uuene loomulikul teel. See põhjustab invaliidistavaid neuroloogilisi puudujääke.

Praegu on ravimeetodid suunatud peamiselt patsientide rehabilitatsioonile, kuid ei suuda kahjustatud ajupiirkondi parandada. Kuid teadlased on katsetanud erinevaid lähenemisviise prekliinilistes loomkatsetes:

  • Uute neuronite siirdamine, mis on toodetud laboris tüvirakkudest;
  • Tüvirakkude süstimine neuronite ja veresoonte moodustamise stimuleerimiseks;
  • Nende rakkude poolt eritatavate kasvufaktorite manustamine, et kaitsta allesjäänud neuroneid.

Tulemused on väga julgustavad. Nii palju, et inimestel on läbi viidud mitmeid I/II faasi uuringuid, mis näitavad selle lähenemisviisi teostatavust ja ohutust.

Seljaaju vigastus ja halvatus: seljaaju ümberjuhtimine tüvirakuteraapia abil

Seljaaju vigastus on seljaaju kahjustus. Need võivad olla põhjustatud otsesest traumast (õnnetus, kukkumine jne) või haigustest, nagu kasvajad või infektsioonid. Närvikimp, mis edastab signaale aju ja ülejäänud keha vahel, on läbi lõigatud, mille tulemuseks on sõltuvalt kahjustuse ulatusest täielik või osaline halvatus.

Lootust pakub tüvirakuteraapia.

Katsed loomamudelitel on näidanud, et aksonid kasvavad tagasi. Akson on neuroni pikendus. “Kaabel”, mis edastab teavet. Varajased kliinilised uuringud kombineerivad tüvirakke ja epiduraalset stimulatsiooni. Ja juba ravitud patsientidel on täheldatud motoorse funktsiooni paranemist.

Tüvirakke kasutav regeneratiivne meditsiin muudab seega väga varsti seljaaju vigastuste ravi, pakkudes halvatutele patsientidele lootust, et nad saavad ühel päeval taas kõndida.

Huntingtoni tõbi: rakuteraapia versus geneetika

Huntingtoni tõbi on haruldane geneetiline haigus, mis põhjustab teatavate liikumist kontrollivate ajupiirkondade progresseeruvat degeneratsiooni.

Sümptomid on eriti invaliidistavad: tahtmatud liigutused ning kognitiivsed ja psühhiaatrilised häired.

Teadlased uurivad uute neuronite siirdamist hävinud neuronite asemele, samuti neuroneid kaitsvaid tegureid eraldavate tüvirakkude süstimist. Geneetiliselt muundatud tüvirakud võiksid isegi ravivalke transportida.

Epilepsia: ravimeetodid resistentsete vormide puhul?

Epilepsiat iseloomustavad korduvad krambid, mida põhjustab ebanormaalne elektriline aktiivsus ajus. Kahjuks on seda haigust raske ravida 30% patsientidest. Tüvirakuteraapia pakub uut lootust nende ravimresistentsete vormide puhul.

Teadlased uurivad tüvirakkudest toodetud inhibeerivate neuronite siirdamist, et asendada hävinud neuroneid. Nii loodavad nad taastada aju aktiivsuse tasakaalu. Teine võimalus on geneetiliselt muundatud tüvirakkude kasutamine epilepsiavastaste molekulide viimiseks otse ajju.

Uuritakse ka ajurakkude ümberprogrammeerimist funktsionaalseteks neuroniteks.

Need lähenemisviisid on loomadel juba andnud paljulubavaid tulemusi, mis annab lootust uute ravivõimaluste leidmiseks refraktaarse epilepsia all kannatavatele patsientidele. Enne kui need revolutsioonilised ravimeetodid jõuavad patsientide juurde, on veel palju väljakutseid.

Kuid Türgi investeerib suuri summasid tüvirakuteraapia uurimis- ja arendustegevusse. Bosporuse ääres on tekkinud ülimoodsad kliinikud ja haiglad, mis on varustatud tipptasemel tehniliste vahenditega ja tunnustatud spetsialistidega.

Käimas on arvukad kliinilised uuringud, et hinnata nende tõhusust erinevate neuroloogiliste haiguste puhul. Esialgsed tulemused on paljulubavad. Otsustavad edusammud on alles ees! Hoidke end kursis..

Võitlus vähiga: paljulubavad rakuteraapiad Türgis

Vähk, kõik vähivormid, on tõelised nuhtlused. Ja vaatamata arstide poolt pakutavale raskele ravile suudavad nad vastu pidada ja mõnikord isegi tagasi tulla.

Teadlastel on õnnestunud isoleerida väike rakkude alampopulatsioon, mis mängib võtmerolli vähi tekkimisel. Aga ka selle progresseerumises ja resistentsuses ravile.

Need rakud on võimelised ennast uuendama. Ja diferentseeruma erinevateks rakutüüpideks. Kõlab tuttavlikult?

Neid rakke nimetatakse vähi tüvirakkudeks (Cancer Stem Cells, CSC). See teebki nad nii ohtlikuks, sest nad suudavad kasvajat pidevalt uueneda.
Seistes silmitsi selle sissetungija ja tema võimetega, katsetavad teadlased praegu mitmeid tüvirakuteraapia lähenemisviise, mis on otseselt suunatud nende CSC-de vastu.

Siin on nende erinevate ravistrateegiate lihtsustatud selgitus.

1 – Geneetiliselt muundatud tüvirakkude siirdamine

Teadlased muudavad normaalseid tüvirakke geneetiliselt nii, et need toodavad vähirakkudele toksilisi aineid (enesetapugeenid). Seejärel süstivad nad neid tuumorisse, kus nad ründavad spetsiaalselt vähirakke seestpoolt.

2 – CAR-T rakkude immunoteraapia

Arst võtab patsiendilt valged vererakud. Ta modifitseerib neid geneetiliselt nii, et nad ekspresseerivad kunstlikku retseptorit (CAR), mis spetsiifiliselt tunneb ära CSC rakkude pinnal olevad markerid. Kui need CAR-T rakud uuesti patsiendile süstitakse, sihtivad ja hävitavad need CSC-d nagu juhitavad raketid.

3 – tüvirakud kui ravivektorid

Sel juhul kasutame tüvirakkude võimet rännata kasvajate suunas. Nad on koormatud vähivastaste ravimitega nagu trooja hobune, nii et nad toimetavad need otse kasvaja südamesse, kus CSC-d on pesitsetud.

4 – CSC diferentseerumise esilekutsumine

Selliseid aineid nagu retinoiinhape kasutatakse selleks, et sundida CSC-d diferentseeruma küpseteks rakkudeks. See põhjustab nende võimete kadumise. Seejärel muutuvad nad tavapäraste ravimeetodite suhtes haavatavamaks.

5 – CSC signaaliradade sihtmärgiks võtmine

Me blokeerime spetsiifiliselt rakulisi kommunikatsiooniteid, mis võimaldavad CSC-del säilitada oma diferentseerimata seisundit ja eneseparandada. Nende signaalide katkestamisega kahaneb CSC reservuaar järk-järgult.

Põnev, kas te ei arva? Ja ennekõike nii julgustav homse meditsiini jaoks. Kuid kui kaugele on arstid nende ravimeetoditega jõudnud?

Enamiku “tahkete” kasvajate puhul on tüvirakuteraapia alles eksperimentaalses staadiumis. Uuritakse mitmeid võimalusi, sealhulgas neid, mida me just nägime selliste kasvajate puhul nagu :

  • Rinnavähk
  • Kolorektaalne vähk
  • Kopsuvähk
  • Eesnäärmevähk
  • Nahavähk

Hematopoeetiliste tüvirakkude siirdamine on seevastu Türgis väljakujunenud ravivõimalus leukeemia, lümfoomi ja teiste verevähkide patsientide puhul.

Tüvirakkude siirdamine leukeemia raviks

Leukeemia on verevähk, mille puhul vereloome tüvirakkude siirdamine on Türgis ja mujal juba standardne ravi pärast keemiaravi. Termin “vereloome” viitab vererakkude uuenemisprotsessile.

Ravi hõlmab suurte annuste keemiaravi manustamist leukeemiarakkude (mis on seega vererakud) hävitamiseks. Kiiritusravi on suunatud ka teatud luuüdi rakkude vastu. Seejärel süstitakse terved tüvirakud uuesti kas patsiendilt (autotransplantatsioon) või sobivalt doonorilt (allotransplantatsioon).

Uued tüvirakud võimaldavad taastada vererakud ja funktsionaalse luuüdi. Allotransplantaadi puhul annavad nad ka uue immuunsüsteemi, mis aitab hävitada allesjäänud vähirakke.

Tulemused on väga julgustavad. See tüvirakuteraapia võib põhjustada pikaajalisi remissioone ja tuhandeid patsiente on edukalt ravitud.

Kuid siirdamine on endiselt tülikas ja riskantne ravi. Uued lähenemisviisid, nagu doonori optimeerimine, haplo-identne või nabaväädi vere siirdamine või geneetiliselt muundatud rakkude kasutamine, püüavad tulemusi parandada.

Vaatamata oma piirangutele on tüvirakkude siirdamine siiski muutnud leukeemia prognoosi. Ja see on endiselt valitud ravi kõrge riskiga vormide puhul.

Teadusuuringud jätkuvad selle tõhususe ja talutavuse parandamiseks.

Lümfoomid ja tüvirakuteraapia: tõhusad ravimeetodid Türgis

Lümfoomid on lümfisüsteemi vähid. Need vähid kahjustavad organismi võimet võidelda infektsioonide vastu.

Nagu leukeemia puhul, kasutatakse ka mõne lümfoomi puhul tüvirakkude siirdamist, eriti retsidiivi või muude ravimeetodite ebaõnnestumise korral.

Pärast intensiivset kemoteraapiat vähirakkude hävitamiseks süstitakse luuüdist eelnevalt kogutud ja külmutatud tüvirakud uuesti, et taastada luuüdi. See ravi nõuab pikaajalist haiglaravi ja pikaajalist jälgimist.

Seda tüüpi tüvirakuravi pakuvad Türgis suuremad ülikoolihaiglad ja erakliinikud. Türgi on tõesti sihtkoht, mida rahvusvahelised patsiendid, kes soovivad luuüdi siirdamist, valivad.

Tüvirakud, revolutsioon esteetilises meditsiinis

Esteetilise meditsiini valdkonnas on tüvirakuteraapia tõeline revolutsioon. Tänu oma regeneratiivsetele omadustele avavad need uksed naha noorendamisele, armide korrigeerimisele ja vanusevigastuste ravile.

Naha noorendamine, naha tekstuuri parandamine ja kortsude ravi

Tüvirakud parandavad ja noorendavad nahka rakutasandil. Nad soodustavad uute naharakkude kasvu, suurendavad kollageeni tootmist ja parandavad naha elastsust. Ja see ongi kõik!

Tulemuseks on tugevam, noorema välimusega nahk, millel on vähem kortse ja peeneid jooni.

Armi korrigeerimine tänu tüvirakuhooldusele Türgis

Kuid tänu nendele võimetele saavad tüvirakud tõhusalt ravida ka arme, eriti hüpertroofilisi ja keloidseid arme. Need põletikulised armid on seotud kollageeni ületootmisega paranemisprotsessi ajal.

Need ilmnevad kõrgendatud, sageli punaste, paksude kasvandikena. Ja need võivad olla sügelevad.
Türgis, kus see operatsioon on levinud, on tüvirakuteraapia osutunud tõhusaks nende ebameeldivate armide vähendamisel.

Vanaduslaikude ravi rakuteraapiaga Türgis

Vanaduslaike saab ravida ka tüvirakkude abil. Rakkude uuenemist stimuleerides vähendavad need ravimeetodid tõhusalt vanusega seotud pigmendilaike. Nahk näeb ühtlasem ja säravam välja.

Mitmed Türgi kliinikud ja haiglad pakuvad juba praegu neid revolutsioonilisi ravimeetodeid, kasutades selliseid tipptehnikaid nagu tüvirakkudega rikastatud rasva süstimine.

Tulemused on nähtavad: nahk näeb noorem, tugevam ja säravam välja, kortsud, punetus ja põletik on nähtavalt vähenenud. Ja mõju on pikaajaline. Tõeline rakulise nooruse allikas!

Tüvirakkude rindade suurendamine

Tüvirakuline rindade suurendamine tagab loomuliku rindade suurendamise, kasutades teie enda rasva tüvirakke. Arst võtab teie valitud piirkonnast rasva, ekstraheerib tüvirakud ja seejärel süstib need teie rindadesse. See meetod väldib kunstlikke implantaate, vähendab tüsistuste riski ja korrigeerib asümmeetriat. Paranemine on kiirem kui traditsioonilise operatsiooniga.

Tuharate suurendamine tüvirakkude abil

Tüvirakkude tuharate suurendamine võimaldab teil omaenda rasva tüvirakke kasutades muuta tuhara kuju ilma kunstlike proteesideta. Arst lihtsalt võtab teie kriitilistest piirkondadest veidi rasva, ekstraheerib tüvirakud ja süstib need siis tagasi teie tagumikku. Samuti muutub nahk ilusamaks ja pringimaks. Tulemus on loomulik nii visuaalselt kui ka puudutades ning püsib kauem.

Peenise suurendamine tüvirakkudega

See õrn tehnika kasutab teie rasvarakke peenise suuruse suurendamiseks. Arst võtab teie kehast rasva ja eemaldab tüvirakud. Seejärel süstib see need täpselt, et parandada pikkust ja paksust. Muutused toimuvad sujuvalt. See on vähem riskantne kui traditsiooniline kirurgia.

Tüvirakkude näo tõstmine

Tüvirakkude näo tõstmine võimaldab loomulikku näo noorendamist tänu rasvast võetud tüvirakkudele ilma traditsioonilise operatsioonita. Hoolitsusel on kahekordne toime: see täidab volüümi ja taastab nahka. Miljonite uute rakkude süstimine vähendab kortse, parandab naha kvaliteeti ja vereringet, et saavutada kauakestvad tulemused.

Juuksed: tüvirakud päästavad teie juukseid

Juuste valdkonnas on tüvirakkude ravi rohkem kui paljutõotav võitluses alopeetsia ja kiilaspäisuse vastu nii meestel kui ka naistel.

Palju rohkem kui lihtne juuste siirdamine, kasutavad need ravimeetodidtüvirakkude taastumisomadusi, et stimuleerida juuksefolliikuleid ja hoogustada juuste kasvu.

Meeste kiilaspäisus, mis on nuhtlus, mis mõjutab 70% meestest


Meeste kiilaspäisus mõjutab umbes 70% meestest. See järkjärguline juuste väljalangemine algab tavaliselt 30-40 aasta vanuselt ja mõnikord juba noorukieas ning seda mõjutavad meessuguhormoonid ja geneetilised tegurid.

See avaldub õhukese juuste ja/või pealae hõrenemisena

Naiste kiilaspäisus, milles on sageli süüdi hormonaalne tasakaalustamatus


Naised ei ole kiilaspäisusest säästetud. See mõjutab 2-3% naistest ja võib alata 12-40 aasta vanuselt. Erinevalt enamikust meestest on juuste väljalangemine hajusam üle kogu peanaha. Ka siin on tavaliselt süüdi hormonaalsed ja geneetilised tegurid.

Alopeetsia: äkiline, pöörduv juuste väljalangemine


Alopeetsiat iseloomustab äkiline, ulatuslik juuste väljalangemine kogu peanahal. Selle põhjuseks võib olla stress, väsimus, rauapuudus, teatavad ravimid, keemia- või kiiritusravi.

Õnneks on juuste väljalangemine sageli pöörduv, kui seda põhjustanud tegur on ravitud, erinevalt armistuvast alopeetsiast, mis hävitab juuksefolliikulid jäädavalt.

prezzo trapianto di capelli DHI turchia 1

Türgi kliinikud, tüvirakkude juuste ravi teerajajad

Nende juukseimplantaatide puhul kuuleme palju Türgist. Kuid kiilaspäisuse ravimisel on palju enamat kui lihtsalt implantaadid.

Türgi on ideaalne sihtkoht, et saada kasu tüvirakkude juuksepõletusteraapiast. Selle meditsiinimeeskondade asjatundlikkus ja tipptasemel infrastruktuur on selles valdkonnas võrratu.

Saadaval on mitu tehnikat:

  • Juuste mesotransplantatsioon (Rigenera meetod)

See hõlmab patsiendi juuksefolliikulitest saadud tüvirakkude süstimist peanahka, et taasaktiveerida uinunud juuksefolliikuleid ja soodustada nende taaskasvamist.

  • Adipotsüütide tüvirakkude kontsentraadi süstimine

Need rakud, mis eraldatakse rasvaimu abil, vabastavad kasvufaktoreid, mis stimuleerivad juuksefolliikuleid.

  • In vitro kasvatatud folliikulite tüvirakkude siirdamine

See meetod on veel väljatöötamisel, kuid avab uusi väljavaateid.

Tihedamad ja kvaliteetsemad juuksed tänu tüvirakkudele

Sõltumata kasutatud meetodist on juuste väljalangemine peatunud ja enamikul patsientidest on täheldatud järkjärgulist kasvu 2-6 kuu jooksul.

Olemasolevate juuste tihedus ja paksus on paranenud, mille tulemuseks on täidlasemad ja kvaliteetsemad juuksed.

Ravi on väga hästi talutav.
Daamid ja härrad, te võite kiilaspäisusele hüvasti jätta.

Kardioloogia ja tüvirakud: ravi südamele

Kardioloogias pakuvad tüvirakuteraapiad uusi väljavaateid kahjustatud südamelihase taastamiseks ja südame funktsiooni parandamiseks. Paljude haiguste puhul on käimas paljutõotavad kliinilised uuringud.

Südamepuudulikkus: rakuteraapia südamepuudulikkuse taastamiseks

Südamepuudulikkus on südame suutmatus pumbata piisavalt verd, et keha korralikult hapnikuga varustada. See väljendub väsimuse, õhupuuduse ja mõnikord ka turse näol.

See võib olla äge (äkiline) või krooniline (progresseeruv). Praegu tehakse rakuteraapia katseid, milles kasutatakse luuüdi, rasvkoe või südame tüvirakkude tüvirakke, et taastada puudulikku südamelihast.

Müokardiinfarkt: südame taastamine tüvirakkude abil

Müokardiinfarkt on teaduslik sõna südameinfarkti kohta.
Selle kohutava infarkti põhjustab südamelihase osa hävimine hapnikupuuduse tõttu, mis on sageli tingitud koronaararteri blokeerumisest.

Kliinilistes uuringutes katsetatakse tüvirakkude (luuüdi, südame või embrüonaalsete tüvirakkude) siirdamist kahjustatud piirkonda, et taastada südamelihaskude ja parandada selle funktsiooni.

Angina pectoris: uute veresoonte moodustamise stimuleerimine

Stenokardia pectoris on valu rinnus, mis on põhjustatud südame hapnikupuudusest. Üldiselt on see seotud pärgarterite ahenemisega ja võib olla üks hoiatusmärke enne südameinfarkti.

Siinkohal tulebki appi rakuteraapia. Selle eesmärk on stimuleerida uute veresoonte moodustamist (angiogenees), et parandada südamelihase verevarustust.

Kardiomüopaatia: tüvirakkude paljulubav tee

Kardiomüopaatiad on südamelihase haigused. Lihas võib muutuda üledilateerituks, paksenenud või jäigaks, mis kahjustab verepumpamist.

Mitmetes prekliinilistes ja kliinilistes uuringutes on hinnatud MSC-de (mesenhümaatiliste tüvirakkude ) väärtust selle patoloogia puhul. MSC-d on täiskasvanud tüvirakud, mida leidub erinevates kudedes (luuüdi, rasvkude jne).

Nad on säilitanud mälu oma embrüonaalsest päritolust ja maagilise võime muunduda vastavalt organismi vajadustele luu-, kõhre-, lihas- või rasvarakkudeks.

Kardiomüopaatiate puhul võivad nad taastada kahjustatud südamelihast ning parandada sümptomeid ja ventrikulaarfunktsiooni.

Pulmonaalne hüpertensioon: paljulubav rakuteraapia katse

Pulmonaalne arteriaalne hüpertensioon (PAH) on haruldane ja tõsine haigus, mida iseloomustab ebanormaalne rõhu tõus kopsuarterites. See koormab oluliselt südant, eriti parempoolset vatsakest, mis pumpab verd kopsudesse. Lõpuks võib see viia südamepuudulikkuseni.

Varajane uuring, milles kasutati tüvirakke, näitas julgustavaid tulemusi PAHiga patsientidel, kusjuures südame- ja kopsufunktsioon paranes veidi. Eelkõige aga tõestas uuring, et ravi oli hästi talutav, ilma lühi- või pikaajaliste kõrvaltoimete või immunoloogiliste reaktsioonideta.

Seega annab rakuteraapia suuri lootusi südamekoe taastamiseks. Praegu on käimas arvukad kliinilised uuringud, et hinnata eri tüüpi tüvirakke. Kui tulemused leiavad kinnitust, võivad need lähenemisviisid muuta nende raskete haiguste ravi, täiendades praegust ravi.

Seedetrakti haiguste tüvirakuteraapia

Seedetrakti kroonilisi haigusi, nagu krooniline põletikuline soolehaigus (IBD), pankreatiit ja maksahaigused, on sageli raske ravida.

Kuid tüvirakuteraapia, eelkõige mesenhümaatilised tüvirakud (MSC), pakuvad lootust kudede taastumisele ja põletiku moduleerimisele.

IBD raviks kasutatavad tüvirakud: Türgi näitab teed

Crohni tõbi ja haavandiline koliit on mõlemad kroonilised põletikulised soolehaigused. Crohni tõbi võib mõjutada kogu seedetrakti suust pärakuni, samas kui haavandiline koliit piirdub käärsoole ja pärasoolega.

Kuid mõlemal juhul on sümptomiteks kõhuvalu, krooniline kõhulahtisus (mõnikord verine) ning söögiisu ja kehakaalu langus.

Mesenhümaatilised tüvirakud (MSC) aitavad vähendada põletikku ja parandada soolestiku seinu. MSC-de lokaalne manustamine on tõhus ka Crohni tõve perianaalsete fistulite puhul.

Nende tüvirakuteraapiate kliinilised uuringud on käimas, eelkõige Türgis, mis on selle valdkonna eesrindlik riik.

Pankreatiit: MSC-d kõhunäärme taastamiseks

Pankreatiit on pankrease põletik. Seda põhjustavad sageli sapikivid või krooniline alkoholism. Sümptomiteks on tugev kõhuvalu, iiveldus ja oksendamine.

Kahjustatud kõhunäärmekoe taastamiseks ja põletiku moduleerimiseks kaalutakse MSC-ravimite kasutamist. Praegu on käimas kliinilised uuringud.

Tsirroos ja maksa steatoos: MSC-d maksa taastamiseks

  • Mittealkohoolnerasvmaksahaigus (NAFLD) on rasvade kogunemine maksa. Sellel ei ole midagi pistmist liigse alkoholitarbimisega. Pigem on see seotud eelkõige rasvumise või diabeediga. See võib areneda steatohepatiidiks (NASH) koos põletiku ja fibroosiga ning seejärel tsirroosiks;
  • Maksafibroos on ebanormaalne koe kogunemine, mis järk-järgult asendab maksarakke. Maks muutub seejärel üha enam düsfunktsionaalseks;
  • Tsirroos on tõsine krooniline maksahaigus. See on fibroosi progresseeruv faas.

Seetõttu uuritakse eelkõige MSC-de fibroosiavastaseid, põletikuvastaseid ja regeneratiivseid omadusi nende patoloogiate puhul. I ja II faasi uuringud on näidanud MSC-infusioonide ohutust erinevatel patsientidel. Ja maksafunktsiooni paranemist.

Kas tegemist on põletiku moduleerimise, kudede taastamise või elundifunktsiooni taastamisega, tüvirakuteraapia annab nende haiguste all kannatavatele patsientidele lootust tulevikuks. Ja Türgil on igati kavas mängida neis terapeutilistes edusammudes olulist rolli.

Tüvirakud, uus elu pneumoloogia valdkonnas

Rakuteraapiat oodatakse innukalt ka pulmonoloogia valdkonnas. Kuid millised kroonilised kopsuhaigused võiksid sellest kasu saada?

Tsüstiline fibroos

Tsüstiline fibroos on geneetiline haigus, mis mõjutab peamiselt kopse ja seedesüsteemi. Seda iseloomustab paks, viskoosne eritis, mis ummistab hingamisteid ja seedetrakti. See põhjustab korduvaid kopsuinfektsioone, seedeprobleeme ja lastel kasvupeetust.

Krooniline obstruktiivne kopsuhaigus (KOK)

KOK (krooniline obstruktiivne kopsuhaigus) on üldnimetus, mis hõlmab KOK (krooniline obstruktiivne kopsuhaigus) ja emfüseemi. Hingamisteed muutuvad järk-järgult ummistatuks. Hingamine muutub raskeks. Muude sümptomite hulka kuuluvad krooniline köha, lima tootmine ja hingeldus.

Idiopaatiline kopsufibroos

Idiopaatiline kopsufibroos on haruldane haigus, mille puhul kopsudes tekib teadmata põhjustel progresseeruv armistumine. Sarnaselt maksafibroosiga on kopsudel üha raskem normaalselt toimida. Patsientidel on alati õhupuudus.

Neil haigustel on palju ühist. Ja praegused ravimeetodid on peamiselt suunatud sümptomite leevendamisele. Seetõttu äratab tüvirakuteraapia suuri lootusi kahjustatud kopsukoe taastamiseks.

Nende kopsuhaiguste tüvirakuteraapia

Praegu uuritakse mitmeid lähenemisviise:

  • Mesenhümaalsete tüvirakkude süstimine, millel on põletikuvastased ja taastavad omadused. Need võivad aidata parandada kopsuhaiguse, emfüseemi ja kopsufibroosi kopsukahjustusi. Varajased kliinilised uuringud on näidanud julgustavaid tulemusi.
  • Tüvirakkude endobronhiaalne manustamine raske emfüseemi raviks. Ühes uuringus teatati hingamisfunktsiooni ja elukvaliteedi paranemisest 12 kuu jooksul.
  • Geneetiliselt muundatud tüvirakkude kasutamine ravigeenide viimiseks tsüstilise fibroosi patsientide kopsudesse. See on veel eksperimentaalses staadiumis.

Türgi osaleb aktiivselt krooniliste kopsuhaiguste tüvirakuteraapia uuringutes. Selle spetsialiseerunud keskused, eriti Istanbulis, osalevad aktiivselt rahvusvahelistes kliinilistes uuringutes. Türgi uurimisrühmad töötavad eelkõige kopsudele suunatud paljulubava meetodi, inhaleeritavate või endobronhiaalsete MSCde manustamise protokollide optimeerimise kallal.

Tüvirakuteraapia Türgis: reproduktiivsete häirete ületamine

Reproduktiivsed häired, olgu need siis meeste või naiste puhul, mõjutavad oluliselt paaride elukvaliteeti ja heaolu. Kuid ka siin pakuvad tüvirakuteraapiad uusi väljavaateid.

Varajane menopaus: tüvirakud munasarjade kella taaskäivitamiseks

Varajane menopaus tähendab, et menstruatsioon lakkab enne 40. eluaastat. Selle põhjuseks on munasarjade munarakkude varu enneaegne ammendumine. Sümptomid on samad, mis menopausi puhul (kuumahood, tupe kuivus jne), kuid lisandub viljatuse oht.

Kuid tüvirakkude süstimine munasarjadesse võib seda munasarjade reservi taastada. Julgustavad uuringud on teatanud menstruatsiooni taastumisest ja isegi spontaansest rasedusest mõnel patsiendil. Seda enam on põhjust anda lootust naistele, keda see patoloogia mõjutab.

Erektsioonihäired: tüvirakud parandavad olukorda

Erektsioonihäire on võimetus saada või säilitada rahuldavaks seksuaalvahekorras olemiseks piisavat erektsiooni. Sellel võivad olla psühholoogilised, vaskulaarsed, neuroloogilised või hormonaalsed põhjused.

Varasemad uuringud on näidanud, et tüvirakkude süstimine peenisesse võib parandada erektsioonifunktsiooni. Uuenduslik lähenemine selle paljusid mehi mõjutava häire raviks.

Endometrioos: tüvirakud mõistatuse lahendamiseks

Emaka limaskesta nimetatakse emaka limaskestaks.
Endometrioosiga naistel on see limaskest, mis areneb ebanormaalselt väljaspool emakat, munasarjades, munajuhades või kõhukelmes.

See põhjustab vaagnavalu, raskeid ja valulikke menstruatsioone ning mõnikord viljatust. Selle haiguse põhjused on siiani teadmata. Kuid hüpotees, et endomeetriumi tüvirakud on levinud kogu kehas, tundub väga sidus.

Sellisel juhul võiks rakuteraapia võimaldada konkreetselt neid ebanormaalseid rakke sihtida. Põnev viis selle haiguse saladuste avamiseks.

Menstruatsioonihäired: tüvirakud aitavad menstruatsioonile kaasa

Menstruatsioonihäirete hulka kuuluvad ebaregulaarsed menstruatsioonid, valulikud menstruatsioonid, liiga rasked menstruatsioonid või isegi nende puudumine. Need häired võivad olla tingitud hormonaalsest tasakaalustamatusest, emaka kõrvalekalletest, endometrioosist jne

Tüvirakuteraapia võib pakkuda uusi võimalusi tsüklite reguleerimiseks ja sümptomite leevendamiseks. Nende meetodite väljatöötamiseks on käimas teadusuuringud.

Mitmed tuntud kliinikud Türgis, näiteks Fertility Crete MAP keskus ja NBScience, pakuvad juba praegu tüvirakutega ravi viljatuse ja erektsioonihäirete puhul. Nad annavad uut lootust miljonitele inimestele, keda need häired puudutavad.

Immuunsüsteem: lahendus autoimmuunhaigustele ja siirdamistele?

Immuunsüsteem on meie kilp, mis kaitseb meid välise agressiooni eest. Kahjuks hakkab see mõnel juhul ekslikult ründama meie keha terveid kudesid. Neid nimetatakse autoimmuunhaigusteks. Mis need on?

Sclerosis multiplex

Sclerosis multiplex’i puhul hävitavad immuunrakud aju ja seljaaju närvikiude ümbritsevat müeliinikihti, põhjustades motoorseid, sensoorset ja kognitiivseid probleeme.

Lupus

Süsteemne erütematoosne luupus (SLE) on autoimmuunhaigus, mis ründab nahka, liigeseid ja mõnikord isegi neerusid, südant või kopse.
SLE sümptomid on inimeseti väga erinevad, kõige sagedasemad on tugev väsimus, liigesevalu, nahalööve ja peavalu.

Reumatoidartriit

Reumatoidartriidi puhul hävitab immuunsüsteem järk-järgult kõhre. See põhjustab kroonilist liigesepõletikku, millega kaasneb tugev valu ja deformatsioon, peamiselt kätes, randmetes ja jalgades.

Allergia

Jah, ka allergiad on pahatahtlikud immuunreaktsioonid. Kuid need ei ole autoimmuunhaigused sõna otseses mõttes. Seekord on rünnakud suunatud tavaliselt ohutute väliste ainete (allergeenide) vastu, nagu õietolm, tolmulestad, teatud toiduained jne. Need avalduvad hingamisteede, naha või seedetrakti sümptomite kaudu.

Tüvirakud pakuvad nende immuunsüsteemi häirete puhul huvitavaid lahendusi.

Tüvirakuteraapia immuunsüsteemi taastamiseks

Oleme juba käsitlenud vereloome tüvirakkude siirdamist leukeemia raviks. Autoimmuunhaiguste puhul kasutavad arstid neid teatud raskete hulgiskleroosi, luupuse või polüartriidi vormide puhul, et immuunsüsteemi pärast keemiaravi “lähtestada”.

See radikaalne lähenemisviis kõrvaldab isereageerivad immuunsüsteemi rakud ja tekitab uue, tolerantse immuunsüsteemi.
Tulemused on muljetavaldavad, pikemaajalised remissioonid ja isegi ravi.

Erinevad tüvirakud autoimmuunhaiguste raviks

Mesenhümaatilised tüvirakud (MSC) pakuvad nende haiguste ravimisel suurt huvi. Nad võivad reguleerida liigset immuunvastust ja soodustada kahjustatud kudede taastumist. Kliinilised uuringud nende tõhususe hindamiseks on käimas hulgiskleroosi, luupuse ja reumatoidartriidi puhul ning esimesed tulemused on julgustavad. MSC-d võivad huvi pakkuda ka raskete allergiate raviks.

Elundite ja kudede siirdamine: tüvirakud muudavad mängu

Transplantatsioonide valdkonnas pakuvad tüvirakud uusi paljulubavaid väljavaateid :

  • Suurendada siirdamiseks kättesaadavate elundite arvu:

1) võimaldades “kasvatada” uusi funktsionaalseid elundeid laboris patsiendi enda tüvirakkudest (kudede biotehnoloogia). See võiks leevendada praegust doonorelundite puudust.
2)Parandades kahjustatud elundeid, mida varem ei peetud siirdamiskõlblikuks, kasutades regeneratiivset rakuteraapiat.

  • Parandades siirdamisjärgset eluvõimelisust ja funktsiooni:

1) Elundite eemaldamise ja säilitamise käigus tekkinud kahjustuste ravimise teel, tänu tüvirakkude regeneratiivsetele omadustele.
2) Edendades transplantaadi paremat integreerumist ja selle revaskulariseerimist tüvirakkude kasvufaktorite sekretsiooni kaudu.

  • Vähendades transplantaadi hülgamist ja vajadust immunosupressantide järele

Transplantaadi hülgamine toimib samal põhimõttel nagu äsja nähtud autoimmuunhaigused. Immuunsüsteem ei tunne võõrkeha ära ja ründab seda.
Mitmed kliinilised uuringud on juba näidanud julgustavaid tulemusi, eelkõige MSCde süstimisel, et vältida neeru-, maksa- või südametransplantaadi hülgamist.

  • Transplantatsioonijärgsete tüsistuste, nagu fibroos või stenoos, ravi

Rakuteraapia on seega ette nähtud elundipuuduse, hülgamise ja siirdamisjärgsete tüsistuste probleemi lahendamiseks.

Milline on Türgi tüvirakuteraapia tulevik?

Meditsiinis on käimas uus ajastu. Põnev! Me oleme pöördepunktis… Tüvirakkude alusuuringud hakkavad jõudma konkreetsete kliiniliste rakendusteni.

Katsed mitmekordistuvad. Tulemused kogunevad. Ja tõendeid tõhususe kohta on üha rohkem. Me oleme liikumas ravimise meditsiinist taastamise meditsiinini, mis suudab ravida seal, kus me seni ainult leevendasime.

Ja selles võidujooksus tuleviku suunas on Türgil eelisjärjekorras. Oma tipptasemel meditsiinilise infrastruktuuri ning kõrgelt kvalifitseeritud teadlaste ja arstide meeskondadega on Türgi juba praegu uuendusliku rakuravi juhtiv sihtkoht.

Patsiendid üle kogu maailma tulevad Türgisse tüvirakuteraapia saamiseks nii erinevates valdkondades nagu neuroloogia, kardioloogia ja esteetiline meditsiin.

Hoolduse kvaliteet, meeskondade asjatundlikkus ja konkurentsivõimelised hinnad tõmbavad ligi mehi ja naisi, kes otsivad kõige arenenumaid ravimeetodeid.

Samal ajal kui paljud riigid, eriti Euroopas, võitlevad veel rakuteraapiate kliinilisse praktikasse kaasamisega, kuna neid takistavad piiravad eeskirjad, on Türgi esirinnas ja eeskujuks.

Kasutage TASUTA hindamist!

Soovi korral ja
ilma teiepoolse kohustuseta.

Konsultatsioon 100% tasuta. Me analüüsime teie olukorda, teie vajadusi ja ootusi. Ja me hindame eelarvet, mis on vajalik : lend + hotell + takso + ravi.

Teil säilib alati täielik kontroll protsessi üle. Täielik meelerahu.

Autori kohta

William

Minu nimi on William Royer ja ma olen meditsiiniline kirjutaja, kellel on kogemusi keeruliste teaduslike andmete kirjutamisel. Olen spetsialiseerunud immunoloogiale ja hematoloogiale. Leian suurt inspiratsiooni tihedas koostöös erinevate tervishoiutöötajatega, sealhulgas arstide, õdede ja patsientide kaitsjatega. Avaldan ka ülevaateid.


‍👩‍⚕ TASUTA PAKKUMINE ➡️